Amazon želi pomoći Bidenovoj administraciji u vakcinisanju protiv koronavirusa

1.809
Kompanija na čijem je čelu jedna od najbogatijih osoba na svijetu Jeff Bezos nije bila u dobrim odnosima s već bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Sadržaj pisma je prva objavila agencija Reuters, a u njemu je direktor kompanije Dave Clark poručio da žele pomoći u postizanju Bidenovog cilja – vakcinisati stotinu miliona Amerikanaca u prvih stotinu dana predsjedničkog mandata.

U Amazonu mu na raspolaganje žele dati sve resurse koje imaju. Smatraju da se time mogu vrlo brzo osjetiti učinci onoga što je Biden obećao.

Ova korporacija je druga kompanija po broju uposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama. Clark je napomenuo da će vakcinisati i svoje radnike.

Za podsjetiti je da je Trump vrlo često napadao Bezosa koji je i vlasnik utjecajnog dnevnog lista Washington Post.

Sjedinjene Američke Države su do sada imale poteškoće u vakcinaciji zbog problema u distribuciji, pa je tako u New Yorku jučer otkazano 23.000 vakcinisanja zbog zastoja u distribuciji vakcina kompanije Moderna, ali razlog za to još nije poznat.

Guverneri saveznih država Michigan, Wisconsin i Minnesota su u petak, 15. januara, upozorili Trumpovu administraciju da će biti prisiljeni otkazati vakcinisanje ako im ne bude osiguran potreban broj doza.

Amazon je jedna od kompanija koje su iskazale spremnost za pomoć u distribuciji vakcina. Ranije je to učinio i Starbucks, prenosi list Forbes.