Čestitka gradonačelnika Tuzle Almi Zadić

1.642

Poštovana ministrice Alma Zadić,

čestitam Vam na izboru za saveznu ministricu za ustavne poslove, reforme, deregulaciju i pravdu u Vladi Republike Austrije. Građani Tuzle i ja smo ponosni što ste Tuzlanka. Svi Bosanci i Hercegovci treba da budu ponosni na uspjehe koje ste postigli Vi, baronesa Arminka Helić u britanskom Domu lordova, bivša ministrica u Vladi Švedske Aida Hadžialić i druge uspješne osobe bosanskohercegovačkog porijekla.

Poštovana ministrice Zadić,

želim da znate da Vam Vaša rodna Tuzla, simbol multikulturalnosti i višestoljetni čuvar nacionalne, vjerske i svake druge ravnopravnosti među ljudima, daje iskrenu podršku.

U sportu na ružan način ometaju i fauliraju samo najbolje. One koji su beznačajni, niko i ne pokušava omesti ili zaustaviti. Žao nam je što su Vas neki ekstremisti izložili govoru mržnje. Vašim stavom pokazali ste da zaslužujete ulogu jedne od najvećih zaštitnica UN-ove Opće deklaracije o pravima čovjeka.

Draga ministrice Alma Zadić,

Ponosim se Vama, i moji sugrađani i ja bit ćemo izuzetno obradovani Vašom posjetom Tuzli, kad god za to budete imali vremena i kad god to poželite. Tuzla će Vas uvijek dočekati kao Vaša mati.

Upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja.

 

 

Gradonačelnik Tuzle

 

Jasmin Imamović675