Lamborghini Huracan Evo po Novitecovom receptu suptilnog tuninga

0 136
Novitec je poznat po stavu da je “manje zapravo više”, tako da su pojmovi “diskretno” i “suptilno” u skladu s poslom koji je njemački tim uradio na Huracanu, iako je sami fabrički izgled superautomobila daleko od toga.

Najviše pažnje privlači veliki spojler zbog kojeg će neki pomisliti da se radi o modelu Performante. Spojler dolazi sa karbonskom završnom obradom, kao i druge Novitecove komponente namijenjene Huracanu Evo među kojima je prednji poklopac s otvorima zaduženim za bolji protok zraka i povećanje sile potiska na prednjoj osovini. Karbonska vlakna su korištena i u izradi prednjeg spojlera, bočnih retrovizora, bočnih otvora, poklopca motora ispod kojeg se nalazi atmosferski 5,2-litarski motor, kao i stražnjeg otvora koji doprinosi hlađenju V10 motora.

Sve komponente su razvijene u zračnom tunelu kako bi omogućile bolju aerodinamiku.

Kupci mogu dobiti i 20-inčne prednje te 21-inčne stražnje naplatke, lakši izduvni sistem baziran na onima iz Formule 1 i krući ovjes koji spušta automobil za 35 mm. U nutrašnjost se može presvući kožom i Alcantarom u bilo kojoj boji.

Performanse su ostale iste, tako da pomenuti 5,2-litarski atmosferski V10 motor i dalje razvija 630 KS.