Volkswagen osvježio svoj najprodavaniji SUV

342
Trendu „zatezanja bora“ na postojećim modelima priključio se i Volkswagen koji je predstavio temeljito osvježen SUV model Tiguan čije lice sada podsjeća na nedavno predstavljen Golf osme generacije.

Redizajnirani Tiguan koji je sada standardno opremljen s LED svjetlima i dalje će se nuditi u kombinaciji sa dva ili tri reda sjedišta i s pogonom preko prednje ili obje osovine (4Motion), a s osnovnim paketom opreme automobil je postavljen na 17-inčnim točkovima. Na vrhu ponude je verzija R-Line, a u Wolfsburgu su za svoj najprodavaniji SUV pripremili i dvije nove boje karoserije.

Najznačajnije promjene nalaze se iza toniranih stakala. Redizajnirana je centralna konzola u kojoj je novo i veće kućište displeja za upravljanje multimedijalnim sistemom posljednje generacije (MIB3), a iza novog multifunkcionalnog upravljača sa svakim paketom opreme vozač može računati na digitalnu i adaptivnu instrumentnu tablu. Nove su i boje kojima su obloženi elementi prostrane kabine, a s najboljim paketom opreme kupac može birati između četiri boje kože kojom su obložena sjedišta.

I redizajnirani Tiguan pokretat će gama poznatih benzinskih i dizelskih motora potpomognuta štedljivom plug in hibridnom opcijom, a na vrhu ponude za kupce u Evropi bit će turbobenzinska verzija R koja će sa sobom donijeti 320 KS. Prodaja počinje narednog mjeseca.