Oglasio se Sector Security čije je poslovnice pretresla SIPA: Nastavljamo rad u punom kapacitetu

50

 

Nakon što su jučer pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli više od 10 poslovnica Sector Securityja u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, oglasili su se i iz kompanije.

Prilikom pretresa su oduzeti kompjuteri, poslovna dokumentacija, duple kase koje su korištene za prikrivanje prometa i veća količina novca za koju se vjeruje da je predmet izvršenja krivičnog djela poreska utaja.

“Kompanija Sector Security obavještava javnost, sve svoje klijente i poslovne partnere da svoj rad nastavlja u punom kapacitetu, ispunjavajući sve ugovorne obaveze. Institucije rade svoj posao uz punu saradnju menadžmenta naše kompanije”, naveli su iz kompanije.

Zbog počinjenja krivičnog djela nije niko uhapšen, međutim veliki broj uposlenika je pozvano na ispitivanje u svojstvu svjedoka.

“Kompanija će se i dalje truditi da zadrži svoju lidersku poziciju na tržištu zahvaljujući radnicima, klijentima, partnerima i menadžmentu”, kazali su.

Akcija je provedena u poslovnica u Banjoj Luci, Doboju, Trebinju, Bijeljini, Palama, Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Vitezu, Mostaru, Livnu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Kozarcu, Bosanskoj Gradišci i Zenici.