Tradicionalna podjela paketića

1.502

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ove godine upriličio je tradicionalnu podjelu paketića djeci u pojedinim institucijama, organizacijama, udruženjima i ustanovama, kojima je potrebna posebna pažnja.

Uz novogodišnje čestitke djeci, gradonačelnik je uputio poruku : ”Javne ustanove koje se bave djecom kojoj je neophodna posebna pažnja, treba jačati i pružiti podršku. Neophodno je  u narednom periodu da svi zajedno radimo na Strategiji za djecu. Potreban je ekspertni pristup, trud i profesionalizam. Dječiji osmijeh nema cijenu. Treba što češće da djecu obradujemo pažnjom i poklonom. Pažnja je inkluzija. I ovo je inkluzija“.

Grad Tuzla je i ove godine, kao i prethodnih 19 godina, obezbijedio 1 700 novogodišnjih dječijih paketića za učenike, štičenike i djecu sa posebnim potrebama u slijedećim institucijama:

Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju    u Tuzli, “Majke hendikepirane djece ” u Tuzli, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli, ” Koraci nade” u Tuzli, Udruga Hvidra Tuzla, Organizacija RVI Tuzla,  Narodna kuhinja u Tuzli, Udruženje građana oštećenog vida u Tuzli, URODIOL Tuzla, Korak po korak Tuzla, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Klinika za dječije bolesti u Tuzli,  Klub specijalnih sportova, JU Centar za socijalni rad Tuzla (djeca u porodici primaoca stalne socijalne pomoći) Tuzla, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih  malignih  oboljenja”Pipol”Tuzla, Udruženje “Stećak” Tuzla,  Udruženje “Maloljetni borac ARBIH”,  Udruženje roditelja djece osoba sa autizmom URDOSA Tuzla, Udruženje za ljudska prava i inkluziju SOCI,  Udruženje “In vivo”, Udruženje “Duga”,  Udruženje “Malo srce”, Udruženje “Novi horizonti”.